Translate text

Lepa u trudnoći i posle nje
Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 
Napisao administrator www.bolesnodete.com   

Sastojci kozmetičkih preparata mogu dospeti u krvotok kroz kožu. Pogledajte listu sastojaka koje treba da izbegavate tokom trudnoće i dojenja.

Hirurgija

zatrudnite-zdravoSve više žena odlučuje da nakon trudnoće povrati vitku liniju, brzo i efikasno – uz pomoć hirurgije. Najtraženije procedure su lifting grudi, abdominoplastika za ravan stomak i liposkulptura kojom se reoblikuje telo i skidaju viškovi masnih naslaga preostali nakon trudnoće. Ipak, ove intervencije treba raditi nekoliko meseci nakon porođaja.

Estetska medicina

Strije, akne, pigmentacija… česti su pratioci trudnoće. Adekvatnom negom u trudnoći mogu se znatno ublažiti, a njihovi tragovi na koži kasnije sanirati laserskim tretmanima, mezoterapijom i drugim antiedjžing procedurama.

Lice

Postoji uverenje da su trudnice lepe jer zrače nekom unutrašnjom plemenitošću koju im daje „blagosloveno” stanje i skoro majčinstvo.

Činjenica je, takođe, da se u trudnoći na koži, kosi, noktima i zubima dešavaju promene koje bismo teško mogli nazvati estetskim: pege i fleke, akne, istanjena kosa, propadanje zuba 

Nudimo vam vodič za bezbednu negu tokom trudnoće i za procedure kojima možete sanirati neželjene posledice na licu i telu.

Akne

Usled „hormonskog udara”, ako ste skloni aknama, verovatno ćete ih imati i u trudnoći.

Nekih lekova za akne, međutim, morate se lišiti u trudnoći.

Izbegavajte

Retinoide (lekovi na bazi retinola), salicilnu kiselinu i benzoil peroksid, uobičajene u tretmanu akni. Ovi sastojci nalaze se u raznim preparatima za akne, a uobičajeni lekovi koje lekari propisuju su roakutan, tazorak, isotretinoin… koji se ne smeju koristiti tokom trudnoće. Salicilna kiselina je beta-hidroksi (BHA) i u malim količinama nije štetna, ali se pilinzi tela i lica ovom kiselinom ne preporučuju. Treba, takođe, da izbegavate preparate koji sadrže kortizon i hidrokortizon. U slučaju upornih akni posavetujte se s lekarom o bezbednim tretmanima.

Izaberite

Prirodnu kozmetiku - Dr.Hauschka Normalizing Day Oil – ulje s ekstraktima organski gajenog bilja pojačava elastičnost pora i olakšava izlučivanje nečistoće, reguliše višak masnoće i ujedno ujednačava pigment kože. Koristi se tokom dana, a tokom večeri nemasna noćna nega – tonik ili ampule.

Koža se podstiče da sama pokrene vlastite procese čišćenja.

izvor: www.bolesnodete.com

 

 

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs