Translate text

Internet i zdravstvo
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Napisao www.pressonline.rs   


Društvene mreže se koristi za kontakte među ljudima, ali šta ako se koriste da bi se govorilo o zdravlju? I lekari i pacijenti su počeli da uključuju ovaj novi metod komunikacije u svoj način života

Helen Atherson i profesor Azeem Majeed sa "Imperial College London", Velika Britanija , su citirani govoreći: " Kao što nastojimo da stvorimo nove načine na komunikacije [ na socijalnim mrežama ] , trebalo bi da koristimo trenutne komunikacije I to na način kako bi društveno umrežavanje moglo da koristi da se poboljša komunikacija sa pacijentima " .

Neka pitanja su se javila vezana za ovu temu, kao što su: zašto bi lekari pitali pacijente za više informacija o problemima ako su mogli da informacije nađu na njihovom Facebook profilu? Da li bi se lekari osećali prijatno družiti se sa pacijentima na forumu razgovarajući o temama izvan zdravstvenih problema.?

Autori ove studije sugerišu da umesto gledanja na novu tehnologiju kao pretnju odnosu lekar-pacijent, moramo pogledati ogromne mogućnosti novih tehnologija za poboljšanje efikasnosti i efektivnosti zdravstvenih sistema. Društveno umrežavanje je odličan alat za poboljšanje znanja ljudi o svom zdravlju i bolestima.

Grupa istraživača koju predstavljaju "Australian Medical Association", "New Zealand Medical Association" kao i student medicine iz Australije i Novog Zelanda sugeriše da je korišćenje društvenih mreža korisno jer se na taj način pacijenti mogu informisati I diskutovati o pojedinim zdravstvenim problemima.

Ovaj istraživački tim je zaključio da je neophodno održavanje profesionalnih i etičkih standarda kada se koriste društvene mreže radi zaštite lekara i pacijenata. Dr Yu-Chuan Li sa "Taipei Medical University" u Tajvanu ukazuje na to da društvene mreže, kao što je Facebook, imaju moć da se probiju barijera za kompleksne probleme. Na Tajvanu, osoblje za hitnu pomoc kreiralo je Facebook grupu u kojo razgovaraju o svojim problemima i nedostatku vladine akcije za rešavanje pitanja prenatrpanosti hitnih službi. Oni su nalog za članstvo u grupi poslali Tajvanskom ministru zdravlja. Ministar se pridružio grupi uveravajući članove grupe da on ili njegovi saradnici čitaju svaki komentar, I da će se založiti da se problem prenatrpanosti hitnih službi reši.

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs