Translate text

Možda stres i ne utiče na plodnost?
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Napisao www.pressonline.rs   

Vec 75 odsto opšte populacije ima neku stresnu situaciju, svake dve nedelje, a ako imate problema sa začećem I krenuli putem putem veštačke oplodnje, stresne situacije svakodnevnog života mogu samo da Vam otežaju situaciju. Međutim, evo dobrih vesti koje će Vam pomoći da se oslobodite stresa: prethodna vest da stres može da utiče na process veštačke oplodnje nije tačna

Neplodnost je najčešći razlog da žene starosti od 20 do 45 godina javljeju svom lekaru opšte prakse. Procenjuje se da utiče na jedan u šest ili jedan od sedam parova - oko 3,5 miliona ljudi - u nekom trenutku. Iako će većina njih biti trudne prirodnim putem u nekom trenutku, značajna manjina neće.

Ako već imate nekih teškoća u začeću, možda ste već čuli od nekoga da Vam kaže 'ne razmišljaj o tome i da zatrudnećeš." Mnoge žene koje imaju problem sa neplodnošću imaju pogrešno uverenje da je emocionalna uznemirenost faktor koji im onemogućava da zatrudne prirodno ili neuspeha u lečenju neplodnosti, I da "ne razmišljanje o tome" može da reši sve njihove probleme.

Primenom meta-analize, profesor Jacky Boivin sa "Cardiff Fertility Studies Research Group" istraživala je vezu između uspeha lečenja neplodnosti i stresa.

Analiza je uključila četrnaest studija sa 3.583 neplodnih žena koje su uključene u neki tretman lečenja neplodnosti. Žene su analizirane pre tretmana na anksioznost i stres. Boivin je zatim uporedila podatke žena koje su zatrudnele I onih koje nisu.

U rezultatu se došlo do zaključka da emocionalni stres nije u vezi sa tim da li je žena zatrudnela ili ne.

"Ovi nalazi bi trebalo da uvere žene da duševne patnju izazvanu problemima plodnosti ili drugi životni događaji neće ugroziti šanse da zatrudne", ističe professor Boivin.

 

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs