Translate text

Sterilitet
ishrana muškarca bitna za uspešnost veštačke oplodnje
Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 
Napisao www.pressonline.rs   

Izgledi da in vitro oplodnja (IVF) bude uspešna se povećavaju ukoliko je ishrana muškog partnera bogata voćem i žitaricama, a siromašna crvenim mesom, alkoholom i kafom, ukazuje brazilska studija, obavljena u Centru za pomoć u oplodnji u Sao Paulu

Ženski reproduktivni problemi se već od ranije dovode u vezu s telesnom težinom, pušenjem i konzumiranjem alkohola, ali se dosad nije znalo da ti faktori utiču i na uspešnost muškog partnera u IVF oplodnji, prenosi Rojters.

Osim navedenih faktora, na koncentraciju i pokretljivost spermatozoida negativno utiču i pušenje, povišen indeks telesne mase (BMI) muškarca, kao i proređeni dnevni obroci.

U studiji je učestvovalo 250 muškaraca, koji su sa svojim partnerkama bili podvrgnuti IVF tretmanu. Ovi muškarci su anketirani o svojim navikama u ishrani, kao i eventulanom konzumiranju duvana i alkohola.

 
Klinika za vantelesnu oplodnju Embryolab - source of life - www.embryolab.gr
Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 
Napisao Administrator   

 

Nekim parovima teško je da dobiju dete. U Embryolab-u primenjujemo najsavremenije metode za dijagnostikovanje i pružamo efikasnu pomoć da bi svi imali priliku da osete radost koju donosi novi život. Udobnost i dobro raspoloženje bračnog para je za nas ključna stvar. Pobrinuli smo se da ovo ispunimo stvaranjem vrhunske ustanove sa najboljim rezultatima.

Naš embriološki program:

 • Strogi kriterijumi analize sperme
 • Obogaćivanje sperme za intrauterusnu inseminaciju
 • DNK Index Fragmentacije - DFI
 • Ubrizgavanje spematozoida u citoplazmu jajne ćelije - mikrofertilizacija ICSI
 • Kontrolisana stimulacija jajnika
 • Hečing metod vantelesne oplodnje
 • Konvencionalna in vitro oplodnja  - vantelesna oplodnja IVF
 • Zamrzavanje embriona
 • Hirurška biopsija testisa
 • Aspiraciona biopsija tkiva testisa finom iglom  - FNA
 • Zamrzavanje tkiva testisa
 • Uzgajanje embriona u medijumu za uzgajanje kulture
 • Očuvanje plodnosti žene zamrzavanjem jajnih ćelija
 • Očuvanje plodnosti muškarca zamrzavanjem sperme
 • Oplodnja doniranom spermom
 • Oplodnja doniranim jajnim ćelijama
 • Oplodnja doniranim embrionima
 • Preimplataciona genetička dijagnostika
 • Sazrevanje jajnih ćelija u laborotoriji
 • Genetičke analize
 • Mikro TESE - mikrohirurško izdvajanje sperme iz testisa
 • IMSI - intracytoplasmatic morfologicaly selected injection
 
Gojazni očevi i potomstvo
Napisao www.pressonline.rs   

Medicinski istraživači su po prvi put prikazali vezu između telesne težine oca, njegovog načina ishrane u vreme začeća i povećanog rizika od dijabetesa na njegovo potomstvo

Studija, objavljena u prestižnom časopisu "Priroda, je prva te vrste koja pokazuje da očeva prekomerna telesna težina može da utiče na metaboličke poremećaje sledeće generacije.
"Znamo da mame koje su gojazne imaju veće šanse da rode bebe sa većom telesnom težinom, I da telesne težina mame pre I tokom trudnoće može da utiče na metaboličke poremećaje njene dece, delom i zbog ključne uloge koju ima intrauterina sredina za razvoj bebe.", rekla Je direktor studiJe profesor Margaret Morris sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Južnom Velsu
"Ali do sada, uticaj oca - u smislu veze njegove ishrane - na njegovo potomstvo niJe bila ispitivana."

Istraživanje je predstavljalo osnovu doktorske studiJe dr Sheau-Fang Ng, koje je pokazalo da faktori sredine kao što su ishrana i težine su važne u razvoju bolesti sledeće generaciJe

 
Možda stres i ne utiče na plodnost?
Napisao www.pressonline.rs   

Vec 75 odsto opšte populacije ima neku stresnu situaciju, svake dve nedelje, a ako imate problema sa začećem I krenuli putem putem veštačke oplodnje, stresne situacije svakodnevnog života mogu samo da Vam otežaju situaciju. Međutim, evo dobrih vesti koje će Vam pomoći da se oslobodite stresa: prethodna vest da stres može da utiče na process veštačke oplodnje nije tačna

Neplodnost je najčešći razlog da žene starosti od 20 do 45 godina javljeju svom lekaru opšte prakse. Procenjuje se da utiče na jedan u šest ili jedan od sedam parova - oko 3,5 miliona ljudi - u nekom trenutku. Iako će većina njih biti trudne prirodnim putem u nekom trenutku, značajna manjina neće.

Ako već imate nekih teškoća u začeću, možda ste već čuli od nekoga da Vam kaže 'ne razmišljaj o tome i da zatrudnećeš." Mnoge žene koje imaju problem sa neplodnošću imaju pogrešno uverenje da je emocionalna uznemirenost faktor koji im onemogućava da zatrudne prirodno ili neuspeha u lečenju neplodnosti, I da "ne razmišljanje o tome" može da reši sve njihove probleme.
 
Vantelesna oplodnja uspešna do 35 odsto
Ocena korisnika: / 3
LošeNajbolje 
Napisao www.pressonline.rs   

Vantelesna oplodnja (VTO) je širom sveta postala opšte prihvaćena metoda lečenja koja je omogućila rađanje više od četiri miliona dece širom sveta

Podrazumeva uzimanje jajne ćelije iz tela žene, njenu oplodnju u laboratorijskim uslovima i vraćanje oplođene jajne ćelije ili embriona u matericu posle nekoliko dana od oplodnje.

Pri ovom postupku jajnici žene bivaju stimulisani hormonima da bi se dobio optimalan broj jajnih ćelija i da bi se povećala šansa da, posle vraćanja embriona u materičnu duplju, dođe do razvoja normalne trudnoće.

Dobijene jajne ćelije iz jajnika žene se stavljaju u laboratorisku posudu u kojoj se naleze posebni mediji, bliski po sastavu tečnosti u jajovodu, gde se jajna ćelija oplodi spermatozoidima koji su prethodno obrađeni.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 3

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs