Translate text

Sponzorisani tekstovi
Pacijentove matične ćelije leče oštećenja nastala srčanim udarom
Napisao Cryo - Save   

 

Tokom "Meseca Srca" prošle godine, naučnik je otkrio da srce koje kuca u novorođenom mišu može regenerisati samo sebe nakon povrede. Od tada traju pokušaji da se utvrdi tačan mehanizam koji bi mogao da pomogne odraslom ljudskom srcu da sebe regeneriše. Iznenađujuće, matične ćelije nisu bile uključene.

Sada, drugi tim istraživača koristi matične ćelije prikupljene iz srca pacijenta da bi reparirali ožiljak koji je nastao infarktom miokarda.

Unutar godinu dana, količina ožiljačnog tkiva je bila prepolovljena i zabeleženo je povećanje novog mišićnog tkiva srca, a sve prema malom bezbednosnom ispitivanju u 25 pacijenata obolelih od infarkta miokarda.

Kada dođe do obustavljanja protoka krvi ka srcu, srčani mišić ne dobija kiseonik. Dolazi do smrti/ishemije delova srčanog mišića. Ovakvo odumrlo tkivo biva zamenjeno ožiljkom - umanjujući mogućnosti srca da pumpa krv po celom telu.

 
Bakterijska vaginoza
Ocena korisnika: / 9
LošeNajbolje 
Napisao BRAF   

SAVRŠEN BALANS Povratite svoj prirodan, fiziološki pH nivo i sprečite bakterijsku vaginozu. Ne patite u tišini!

Veliki broj žena u nekom periodu svog života iskusi bakterijsku vaginozu (BV), stručnjaci procenjuju svaka treća od nas.

Prepoznatljivi simptomi su pojačan vaginalni sekret (belo- sive boje) i/ili sekret neprijatnog mirisa koji se naročito oseća u toku i nakon seksualnog odnosa. Može se osetiti peckanje prilikom mokrenja i iritacija u predelu genitalija, ali ove pojave nisu tako česte

Simptomi se obično pojačavaju nakon seksualnog odnosa ili menstruacije.

U ginekološkoj ordinaciji postojanje BV se potvrđuje različitim testovima.

Veoma često BV prođebez simptoma, što je naročito opasno u trudnoći jer BV u trudnoći može biti uzrok prevremenog porođaja ili pobačaja. Ukoliko u toku trudnoće posumnjate na bakterijsku vaginozu odmah se obratite svom lekaru.

 
Zašto koristiti vaginalni probiotik GynOphilus®?
Ocena korisnika: / 12
LošeNajbolje 
Napisao Sodimed   

 

Normalna vaginalna flora: uglavnom zaštitni laktobacili

Normalno, vaginu naseljavaju mikroorganizmi koji se označavaju kao „vaginalna flora. Najzastupljeniji tip bakterija su lactobacilli. Ovi lactobacilli štite vaginalnu sredinu održavanjem normalne kiselosti vagine.

Disbalans vaginalne flore: rizik od pojave infekcije

U nekim situacijama:

· Primena antibiotika

· Dijabetes

· Nepravilna intimna higijena

· Uska odeća

· Bazeni, itd.

broj lactobacillusa se može smanjiti, dovodeći do disbalansa u vaginalnoj sredini. Tada je prisutan rizik od pojave infekcije. Najučestalije vaginalne infekcije nisu one koje se prenose seksualnim putem, već one koje nastaju prekomernim umnožavanjem bakterija i gljivica koje su normalno prisutne u vagini. U osnovi su to kandidijaza (mikoza) koju uzrokuje gljivica (Candida albicans i dr.) i bakterijska vaginoza, čiji je uzrok bakterija (Gardnerella vaginalis i dr.).

 
Ogestan
Ocena korisnika: / 12
LošeNajbolje 
Napisao Sodimed   

Tokom trudnoće potrebe za nutrijentima rastu. Da bi se obezbedio pravilan rast i razvoj fetusa i očuvao nutritivni status majke potrebno je pored vitamina i oligoelemenata zadovoljiti i potrebe za gradivnim (proteini) i energetskim (ugljeni-hidrati) supstancama. Pravilno izbalansiranom ishranom možemo zadovoljiti što veći deo naših potreba, ali i uz svu brigu o unosu raznovrsne hrane neophodno je uključiti pravi suplement kako bismo pružili adekvatnu podršku ovom posebnom periodu u životu žene.

Ono za šta se odlučujemo može imati posledice koje se nekada ne mogu popraviti, zato moj savet svim trudnicama jeste pravilan izbor suplementa koji je u skladu sa njihovim realnim potrebama.

Na našem tržištu se nalazi Ogestan, suplement namenjen trudnicama, dojiljama i ženama koje se spremaju za trudnoću. Ogestan dopunjuje potrebe trudnoće za esencijalnim supstancama koje nedostaju našoj kuhinji u dovoljnoj meri.

Šta sadrži Ogestan?

Ogestan sadrži:

-Folnu kiselinu (vitamin B) 400µg

-Vitamin D 5µg

-Omega-3 masne kiseline 275mg (124mg DHA, aktivni oblik Omega-3 masnih kis.)

-Jod 150µg

-Prirodni vitamin E 10mg

Kako se koristi Ogestan?

Jedna meka kapsula dnevno.

Zašto je Ogestan pravi izbor nadoknade?

 
Dobitnici nagrade Cryo-Save
Napisao Cryo - Save   

Kao vodeća Evropska banka matičnih ćelija, ovakvom akcijom želi da sa svojim dosadašnjim i budućim klijentima obeleži ovo značajno dostignuće.

Nišević Nataša i Bošković Ivica, budući roditelji, dobitnici nagrade:

 

- Želeli bismo da zahvalimo Cryo-Save banci na ovom gestu. Za našu porodicu, ovo je veoma važan momenat u životu. Čuvanjem matičnih ćelija našeg deteta, nadamo se da ćemo doprineti zdravijoj budućnost cele naše porodice.

Sačuvanih 200.000 uzoraka rezultat je velikih napora Cryo-Save-a usmerenih ka podizanju svesti o važnosti čuvanja matičnih ćelija iz pupčanika, kako u širokoj javnosti tako i u medicinskoj zajednici. Svi sačuvani uzorci mogu se smatrati dragocenim izvorom matičnih ćelija, koji pruža ogroman potencijal za upotrebu u terapiji kod nekih do sada neizlečivih bolesti.

Spasoje Sredanović, direktor LIFE R.F.:

- Povodom ovog značajnog jubileja, sa velikim zadovoljstvom dodeljujemo besplatno čuvanje matičnih ćelija Nataši i Ivici. Nadamo se da će prinova njihovoj porodici doneti puno sreće, radosti i ljubavi. Cryo-Save će i matične ćelije njihove novorođene bebe, kao i svih dosadašnjih, obraditi i čuvati po najvišim tehnološkim standardima.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 4

Multi-Adsense

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bretteleben.de Google Ad Manager Modul

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs