Translate text

Uklanjanje kondiloma radio talasima
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Napisao Administrator   

Radiohirurgija je medicinska tehnika u kojoj se tkivo uklanja ili uništava upotrebom električne energije, ali umesto skalpela, radio talasi obavljaju funkciju sečenja tkiva koje treba da se odstrani. Od ostalih metoda uklanjanja kondiloma koje koriste električnu energiju, izdvaja je preciznost i malo oštećenje okolnog tkiva.
Uklanjanje kondiloma radio talasima
Prednosti radiohirurgije
Radiohirurgija je tehnologija, slična laserskoj hirurgiji ili elektrohirurgiji, ali, umesto da koristi svetlosne talase (kao što je slučaj sa laserskom hirurgijom), ili nisko-frekventne talase visoke temperature (kao što je slučaj sa elektrohirurgijom), radiohirurgija koristi visokoenergetske talase niske temperature, čije se frekvence nalaze u radio opsegu (najčešće od 2 do 4MHz), tzv. radio talase.
Uklanjanje kondiloma radio talasima je procedura koja se, ukoliko dermatovenerolog proceni da postoji potreba, može sprovesti u spec. ordinaciji, poliklinici ili bolnici, a koja se sprovodi zahvaljujući radiohirurgiji.
Prednosti skidanja kondiloma radio talasima

Korišćenje talasa niske temperature koje omogućava radiohirurgija, znači da tkivo neće biti sprženo na isti način kao što je slučaj sa elektro-hirugijom. Visoko-energetski radio talasi koji se koriste u radiohirurgiji, mnogo manje prodiru u okolno tkivo (svega 0.02 mm), nego što je slučaj sa CO2 laserom (0.5 mm), Holmium laserom (0.05 mm), ili elektrohirurškim aparatima (1.0 mm).

Korist za pacijenta se ogleda u činjenici da je uništenje okolnog tkiva znatno manje (čak 25 puta manje u poređenju sa laserom, odnosno 50 puta manje u poređenju sa elektrohirurgijom). Manje oštećenje okolnog tkiva istovremeno znači mnogo veću preciznost i značajno brži oporavak, manji postoperativni bol i otok, samim tim i manje nelagodnosti.

Jednostavno rečeno, radiotalasna hirurgija je izuzetno precizna metoda za obavljanje intervencije ili hirurškog zahvata, koja manje povređuje okolna tkiva u odnosu na druge tehnologije.

Zarastanje rane je optimalno, nema hirurških konaca i previjanja. Ne ostaju ožiljci!

Izvor: www.polnebolesti.com

 

Multi-Adsense

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bretteleben.de Google Ad Manager Modul

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs