Translate text

Balance Activ - vaginalni gel
Ocena korisnika: / 11
LošeNajbolje 
Napisao BRAF   

Neprijatan miris vaginalnog sekreta? Pojačana sekrecija? Nelagodnost? Niste sami…

Veliki broj različitih vrsta bakterija normalno živi u vaginalnoj sredini u prirodnoj ravnoteži. Normalno, u najvećem broju su zastupljene korisne bakterije (laktobacili), dok su druge bakterije prisutne u manjem broju. Laktobacili proizvode mlečnu kiselinu koja povećava kiselost vaginalne sredine, i tako održavajući prirodno nizak pH vagine predstavljaju jedan od glavnih odbrambenih mehanizama u zaštiti od različitih vaginalnih infekcija. Kada dođe do smanjenja broja laktobacila, dolazi do porasta nivoa pH (smanjena kiselost) i stvaranja uslova za rast i razvoj štetnih bakterija (najčešće anaerobnih bakterija) i ovo stanje se u medicini naziva bakterijska vaginoza (BV). Glavni simptomi pacijentkinja sa BV su neprijatan miris, pojačana sekrecija i osećaj nelagodnosti u vagini. BV je jedna od najčešćih vaginalnih infekcija.

Mnogi faktori kao što su: produženo menstrualno krvarenje, česta ispiranja, upotreba različitih sredstava za intimnu higijenu, lečenje antibioticima, intrauterini uložak (spirala) i seksualni odnos mogu narušiti prirodnu ravnotežu u vagini i stvoriti uslove za nastanak BV.

Balance ActivTM vaginalni gel leči i sprečava vraćanje BV na prirodan način*

Balance ActivTM vaginalni gel sadrži mlečnu kiselinu i glikogen. Mlečna kiselina efikasno neutrališe neprijatan miris i uspostavlja normalan pH u vagini, a glikogen sadrži hranljive materije za laktobacile. Normalizovanje pH uz hranljive materije dovodi do povećanja broja laktobacila i ponovog uspostavljanja prirodne ravnoteže, što onda efikasno otklanja simptome BV (neprijatan miris, pojačanu sekreciju i osećaj nelagodnosti u vagini).Kada bi trebalo da koristim Balance ActivTM vaginalni gel?

Balance ActivTM vaginalni gel eliminiše neprijatan miris, pojačanu sekreciju i nelagodnost i uspostavlja normalan pH.

Balance ActivTM vaginalni gel se, takođe, koristi i za održavanje prirodnog pH u vagini i sprečavanje vraćanja tegoba.

Doziranje:

Lečenje

Za efikasno eliminisanje neprijatnog mirisa, pojačane sekrecije, nelagodnosti i BV

1 tuba dnevno u toku 7 dana

Održavanje i Prevencija

Za održavanje prirodnog pH i sprečavanje vraćanja tegoba

1-2 tube nedeljno

Kao pomoć u održavanju prirodnog pH za vreme lečenja antibioticima

1 tuba dnevno tokom 4-5 dana po završetku antibiotske terapije

Ako se tegobe ponavljaju u vreme menstruacije

1 tuba dnevno tokom 1-2 dana po završetku menstruacije

Balance ActivTM vaginalni gel je jednostavan za upotrebu

Odvrnite i odlomite vrh tube i ubacite ceo aplikator tube u vaginu. Istisnite sadržaj tube. Izvucite aplikator i dalje stežući prošireni deo i odbacite iskorišćenu tubu. Najbolje je da se Balance ActivTM vaginalni gel koristi uveče pred spavanje. U periodu korišćenja Balance ActivTM vaginalnog gela koristite dnevne uloške jer je uobičajeno da se deo sadržaja nakon primene izlije. Ovo ne znači da je tretman neuspešan.

Balance ActivTM vaginalni gel je isproban i klinički testiran

Klinička ispitivanja su pokazala da je formulacija Balance ActivTM vaginalnog gela bezbedna i efikasna u ponovnom uspostavljanju i održavanju pH ravnoteže u vagini.

Balance ActivTM vaginalni gel je siguran za upotrebu

Balance ActivTM je dostupan u higijenskim tubama za jednokratnu upotrebu. Može se upotrebljavati u trudnoći i u toku menstruacije. Ipak, ako ste trudnica i sumnjate na vaginalnu infekciju, treba da se posavetujete sa svojim lekarom. Balance ActivTM vaginalni gel može izazvati peckanje u slučaju gljivične infekcije ili ako je vaginalna sluznica oštećena. Osećaj peckanja je samo privremen.

Kada bi trebalo da posetite svog lekara ?

Javite se lekaru ako se tegobe pojačaju, ako osećate bol, osećaj nelagodnosti ne prestaje, u sekretu primetite tragove krvi ili ako se pojačana sekrecija javi u menopauzi. Treba da posetite lekara ako ste trudnica i sumnjate da imate vaginalnu infekciju. Ako nakon pravilne upotrebe Balance ActivTM vaginalnog gela tegobe ne nestanu, treba da potražite savet svog lekara.

Molimo, obratite se lekaru radi potvrđivanja BV.

Kada ne bi trebalo da koristite Balance ActivTM vaginalni gel?

Izbegavajte upotrebu Balance ActivTM vaginalnog gela ako pokušavate da zatrudnite jer gel ima nizak pH koji ne pogoduje spermatozoidima. Balance ActivTM vaginalni gel nije kontraceptivno sredstvo.

Za detaljnije informacije i često postavljana pitanja posetite internet stranicu www.balanceactiv.com

Sastav: mlečna kiselina, glikogen, propilenglikol, metilhidroksipropilceluloza, natrijum-laktat, voda. pH 3,8. Ne sadrži konzervanse.

*Bazirano na kliničkim studijama poređenja Balance ActivTM i antibiotske terapije.

Nosilac upisa, uvoznik i distributer za Srbiju: Braf d.o.o., 11 070 Beograd – Novi Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 10z/15

Telefon: 011 3119 632

 

 

 

Multi-Adsense

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bretteleben.de Google Ad Manager Modul

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs