Translate text

Strategija za prevenciju raka grlića materice
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Napisao www.pressonline.rs   

Dugoročna strategija kod žena sa prekanceroznim lezijeama grlića materice je nadzor koji bi možda pomogao da se spreči rak grlića materice

Nova studija je potvrdila da trenutni pristup koji se koristi posle tretmana (tri citološka razmaza ) je efikasan za identifikovanje žena koje imaju dugoročni rizik od raka grlića materice. Istraživači kažu da je to važno , jer oko 15 odsto žena sa dijagnozom visokog stepena cervikalne intraepitelne neoplazijae( CIN ) će ponovo razviti bolest, čak i ako su podvrgnute tretmanu .
Za studiju, Chris Meijer sa "VU University Medical Center" u Amsterdamu i Theo Helmerhorst sa "Erasmus University" u Roterdamu, kao i njihove kolege ispitivali su efikasnost različitih strategija za praćenje I da li različite strategije mogu da smanje broj potrebnih skrininga posle lečenja. Istraživači su prikupili podatke od 435 žena koje su lečene od CIN- 2 promena i bile su praćene pomoću drugih strategije kao što su citologija i hrHPV ko - testiranje na šest , 12 i 24 meseca nakon lečenja , a zatim po skriningu zasnovanom na broju stanovnika svakih pet godina .

Istraživači su utvrdili da je petogodišnji rizik od razvoja CIN- 2 ili većeg stepena nakon lečenja je 16,5 odsto . Međutim , taj rizik je smanjen na manje od 3 odsto kod žena koje su imale tri uzastopna normalna citološka razmaza.

Nalazi su takođe pokazali da dodavanjem hrHPV testiranja u post- tretmanskom nadzoru, na 12 meseci mogao biti izostavljen kod žena koje su imale negativne rezultate ko - testiranja na šest meseci .
 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs