Translate text

Ambulantne intervencije u ginekologiji
Ocena korisnika: / 5
LošeNajbolje 
Napisao Ass.dr Slađana Trpković   

Ambulantne intervencije u ginekologiji mogu biti urađene u lokalnoj ili u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji. Konačna odluka o izboru anestezije treba da bude Vaša. Ukoliko ste se odlučile za lokalnu anesteziju osetićete nekoliko uboda iglom (prilikom davanja anestetika) i možda ćete osetiti bolove prilikom intervencije. 
Opšta anestezija će i Vama i Vašem ginekologu obezbediti potpuni konfor za vreme čitave intervencije. Osetićete samo ubod igle prilikom plasiranja braunile preko koje ćete kasnije dobiti sve lekove. Zaspaćete i nećete osetiti nikakav bol. Za ovu vrstu anestezije koriste se savremeni lekovi koji obezbeđuju brz uvod u anesteziju i lagano buđenje bez prateće glavobolje, nagona na povraćanje i slično. 
Na zakazanu intervenciju treba da dođete tako što predhodno niste uzeli hranu i piće najmanje 6 sati. Ne bi trebalo ni da konzumirate alkohol ili cigarete. Ukoliko ste bolesni od nekih hroničnih bolesti i uzimate redovno bilo kakvu terapiju, o tome morate obavestiti anesteziologa. Možda će biti potrebna neka preopertivna, medikamentozna priprema. Alergiju na lekove ili hranu takođe morate prijaviti. Nakon završene intervencije u bolnici treba da provedete još dva sata.

 

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs