Translate text

50% muškaraca inficirano je HPV-om
Ocena korisnika: / 3
LošeNajbolje 
Napisao www.pressonline.rs   

Nova studija otkriva da je oko 50 odsto muškaraca u opštoj populaciji zaraženo humanim papiloma virus-om (HPV)

HPV-16 je virus koji izaziva raka grlića materice kod žena i rak kod muškaraca. U Sjedinjenim Državama, oko 32.000 slučajeva raka muškaraca i žena se pripisuje HPV-u. Anogenitalne bradavice su najčešće rezultat HPV-a.
Naučnici su analizirali 1.159 muškaraca starosti od 18 do 79 godina, iz SAD, Brazila i Meksika. Svi učesnici su HIV negativni i nikada nisu imali neki oblik raka. Muškarci su ocenjivani svakih šest meseci u naredn dve godine.

Rezultati su pokazali pojavu nove infekcije HPV-om kod 38,4 osobe na 1.000 stanovnika u jednom mesecu. Mogući raka izazivavan infekcijom HPV-om je 2,4-puta vImageeći među muškarcima koji su imali 50 ili više ženskih partnera u odnosu na muškarce, bez partnera ili samo sa jednim partnerom.

Autori studije zaključuju: "Učestalost HPV infekcije kod muškaraca je bio visok i relativno konstantan po starosnim grupama. Rezultati istraživanja obezbeđuju preko potrebne podatke o učestalosti HPV infekcije kod muškaraca; ovi podaci su od suštinskog značaja za razvoj isplativog modela za vakcinacija protiv HPV-a."

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs