Translate text

Testovi - uvod
Ocena korisnika: / 8
LošeNajbolje 
Napisao www.vasginekolog.rs   

Double, Triple i Quadruple testovi

Neinvazivni “ skrining testovi „  u kojima merimo nivo hormona u krvi trudnice i zatim na osnovu rezultata statističkim proračunom određujemo rizik za hromozomske anomalije, kao što su Daunov sindrom (Down synroma) ili Trizomija 18-tog hromozoma (Trisomy 18) ili za anomalije kao što je defect prednjeg trbušnog zida. Testovi se rade tokom prvog i drugog trimestra trudnoće.

 

Ovim testovima takođe možemo da identifikujemo trudnice koje nose blizance ili trudnice koje su imale manje ili veće probleme u trudnoći. Nepovoljni rezultati testa ukazuje da se tokom trudnoće može javiti prevremeni porođaj, plod sa malom telesnom težinom, insuficijencija posteljice ili spontani pobačaj. Testovima je moguće dokazati Daunov sindrom u 65% slučajeva a defekte neuralne tube u 85%.

Takođe je vaš ginekolog tada u obavezi da uradi amniocentezu i ekspertski ultrazvuk, kako bi se dijagnoza ili sumnja potvrdila ili opovrgla.

Oprez je potreban pri tumačenju rezultata ako je trudnica gojazna ili krvari iz materice, što uzrokuje promenjen  nivo hormona.

 

 

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs