Translate text

Trudnicama potrebna nežnost partnera
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Napisao www.pressonline.rs   

Trudnoća treba da bude vreme radosti . Međutim, neke žene doživljavaju tzv. 'baby blues ' pre rođenja njihovog deteta . Anksioznost i depresija tokom trudnoće može da dovede do prevremenog porođaja, ili niske porođajne težine bebe, kao i uticaj na zdravlje deteta, pa čak I sve do početka škole. Ova studija pokazuje da je loš odnos sa svojim suprugom ili partnerom snažan predfaktor duševnih bolesti kod majki

Norveški studija obuhvata gotovo 50.000 mama, u njoj su naučnici posmatrali kako se ove žene osećaju tokom svog rada , u porodici I prema partneru , i uporedili sa njihovim bolestima , konzumiranjem alkohola I cigareta. Podrška koje žene dobijaju od svojih partnera je najjača veza sa mentalnim zdravljem , one žene koje su najviše nezadovoljne svojim odnosom su najverovatnije I depresivne .

Bolesti i problem na poslu takođe su povezani sa prenatalnom duševnim bolestima. Međutim , dobar odnos sa partenrom je tampon protiv većine svakodnevnih stresova . Žene koje su srećne sa svojim partnerom su u stanju da se bolje nose sa teškoćama na poslu , nedostatakom novca , ili drugim stresnim situacijama kao što su selidba ili bolest.

" Neuspeh da se prepoznaju i leče duševne bolesti za vreme trudnoće nagomilava probleme za majku i dete , takođe ima i uticaji na odnose u porodici, " ističe dr Gun-Mette Røsand sa norveškog institute za javno zdravlje.
" Važno je da se na prenatalnim kursevima obrati pažnja na odnose u porodicii da posebnu pažnju treba obratiti na žene koje nemaju podršku svojih partnera. "

 

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs