Translate text

Mame blizanaca žive duže
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Napisao www.pressonline.rs   

U poređenju sa drugim majkama , žene koje rode blizance žive duže, imaju više dece nego što se očekivalo, nose bebe u kraćim intervalima tokom dužeg vremena, prema studiji Univerziteta u Juti

Nalazi studije ne znače da je trudnoća sa blizancima zdravija za žene, ali znači da zdravije žene imaju veću šansu da nose blizance, kaže profesor Ken . R. Smith, stariji autor studije i demograf.

" Preovlađujući stav u društvu je da je teret podizanja dece kada žena nosi blizance veliki", rekao je Smith . " Ali smo pronašli suprotno: žene koje imaju prirodnu blizanačku trudnoću, u stvari, žive duže i zapravo su plodnije."

Oni su ustanovili da u poređenju sa majkama koje su rodile jedno dete, majke blizanaca žive duže posle menopauze . Žene koje rode blizance imaju više dece nego što se očekivalo, jednostavno zbog rođenja blizanaca. Majke blizanaca imaju kraće vreme između porođaja. Reproduktivni vek - razlika između broja godina na zadnjem prođaju I broja godina na prvom rođenju - bio je vići za majke blizanaca. Mame blizanaca su takođe bili starije u vreme njihovog poslednjeg porođaja.

 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs