Translate text

Laktacija
Ocena korisnika: / 12
LošeNajbolje 
Napisao dr N.Milinčić   
Tokom puerperijuma glavna funkcija koja se uspostavlja je dojenje.
Obaveza je svake majke da uspostavi laktaciju i da je održava.
Nema zdravije hrane od majčinog mleka.
Dojite svoju bebu, snagu i zdravlje dajte joj iz svog tela.
Nema tog mleka u prahu za bebe koje može da zameni vaše mleko, nema te cucle koja ima toplinu majčine bradavice, nema te flašice koja bebi može da zameni majčine grudi. Veštačko mleko dajte svojoj bebi samo ako nemate dovoljno svog mleka ili nemate mleka uopšte.
Mleko pijte dok ste dete a ne kao odrastao čovek, jer mleko je hrana za bebe a ne za odrasle osobe. Umesto mleka piju se obrađena mleka u vidu mlečnih napitaka, kao što je jogurt, koji naš gastrointestinalni trakt može da svari. Ukoliko deca piju velike količine običnog kravljeg mleka mogu, zbog problema sa varenjem ove hrane, da imaju ozbiljnih problema sa crevnim traktom.
Za laktaciju organizam žene se sprema od puberteta. Grudi su ukras na telu žene ali njihova funkcija nije da primi silikon nego da stvara bebi mleko. Divno, zar ne...
Održavanje laktacije je naporan i zahtevan poduhvat, samo hrabre i odvažne, zrele i odgovorne majke doje svoju decu, sve priče o prekidu laktacije su prazne u svom sadržaju.
Prekid dojenja majka sama izaziva tako što dete prevodi na potpunu ishranu i obično nakon perioda dojenja od godinu dana i duže.
Ablaktacija može biti i artificijalna. 
Ona se obavlja medikamentozno – Bromokriptin tbl. a. 2,5 mg 2x1 dnevno , par dana ili nedelja.
Uz ovo ide elevacija i pritiskanje grudi uz smanjeni unos tečnosti.
 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs