Translate text

Kalendar trudnoće - 32 nedelja
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Napisao Administrator   

Stomak je sve veći i materica je 12,5 centimetara iznad pupka, kretanje vam je pomalo otežano, kičma vas može boleti jer se težište tela pomerilo, zato pazite na održavanje ravnoteže. Slonite sve male tepihe, staze i otirače po stanu, budite oprezni u kupatilu, pad može biti ozbiljan sa još ozbiljnijim posledicama po vas i plod. Zato nastavite da se rekreirate i održavajte dobru kondiciju.

Ukoliko ste upisali program pripreme za porođaj sa tehnikama disanja i vežbama za telo uradili ste korisnu stvar i olakšaćete sebi porođaj. Upamtite, ne posećujte forume ili ne slušate tuđa iskustva jer od njih nemate nikakvu korist a naslušaćete se različitih priča i ponekad pravih drama. Zato imate svog ginekologa koji će vam dati odgovor na svako pitanje vezano za porođaj.

Pokreti ploda su sve manje živahni jer je prostor za ruke i noge sve manji a i plod zauzima habitus koji je slican porođajnom.

Plod se može i poroditi mada je još rano ali lik mu je isti kao i kod rošnog ploda, ima divnu kosu, koža nije smežurana jer ima dovoljno masnog tkiva, težak je već 1700 g.

 

Multi-Adsense

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bretteleben.de Google Ad Manager Modul

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs