Translate text

Jedinstveno prirodno rešenje za lečenje sindroma policističnih jajnika PDF Štampa El. pošta
Napisao Innventa   
sreda, 27 novembar 2019 11:42

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je najčešća hormonska bolest kod žena koje se nalaze u reproduktivnom periodu – to je period između prve menstruacije i menopauze. Smatra se da svaka deseta žena ima ovaj problem. Sindrom karakteriše niz udruženih simptoma, od kojih su najčešći: uvećani jajnici sa brojnim vodenim cistama, poremećaj menstrualnog ciklusa i ovulacije, pojačana maljavost, pojava akni i gojaznosti u predelu stomaka, opadanje kose i smanjena osetljivost ciljnih organa na insulin (insulinska rezistencija).

Tačan uzrok nastanka PCOS-a nije još uvek potpuno jasan. Poslednjih godina uočena je povezanost sindroma policističnih jajnika i insulinske rezistencije koja po mišljenju stručnjaka predstavlja centralni događaj u nastanku i razvoju PCOS-a. Insulinska rezistencija dovodi do povećanih koncentracija glukoze u krvi koja opet podstiče pankreas na proizvodnju nove količine insulina. Tako se stvara “začarani krug”. Sindrom policističnih jajnika karakteriše i poremećen odnos folikulostimulirajućeg i luteinizirajućeg hormona (FSH/LH). Jajnici su stimulisani na povećanu produkciju testosterona koji je zaslužan za pojavu akni, pojačanu maljavost i gubitak kose. Kao posledica svih navedenih problema koji prate PCOS, dolazi do poremećaja ovulacije, a posledično i do pojave infertiliteta. Pristup lečenju PCOS-a je individualan i zavisi od godina pacijentkinje, poremećaja ciklusa, nivoa insulina, gojaznosti, želje pacijentkinje za trudnoćom itd. Kompanija Innventa pharm nudi univerzalno prirodno rešenje u vidu preparata Miocystinn® Fertile.

Veoma često se događa da žene godinama ne prepoznaju ovo oboljenje ili da ga ne leče, što može dovesti do brojnih ozbiljnih posledica, među kojima su povećana incidenca spontanih pobačaja, kardiovaskularni problemi i povećan nivo masnoća u krvi, koji pacijentkinju uvodi u metabolički sindrom. Zato je važno da žene ne ignorišu nijedan od simptoma koji uoče kako bi problem što pre bio dijagnostifikovan i kako bi se krenulo sa lečenjem.Miocystinn® Fertile je dijetetski suplement koji predstavlja jedinstvenu formulaciju sa mio-inozitolom i d-hiro-inozitolom u odnosu 3,6:1, uz dodatak folne kiseline. Inozitoli imaju ključnu ulogu u terapiji PCOS zbog svoje fiziološke funkcije. Oni povećavaju osetljivost ciljnih organa na insulin čime se smanjuje nivo glukoze u krvi i povećavaju osetljivost jajne ćelije na folikulostimulirajući hormon (FSH), kako bi se smanjila koncentracija testosterona, a stimulisalo sazrevanje folikula. Zahvaljujući dejstvu inozitola reguliše se menstruacija, povećava se broj ovulacija, a time i plodnost. Pored toga, on razlaže masti i snižava nivo holesterola u krvi, čime se preveniraju komplikacije na nivou kardiovaskularnog sistema. Druga komponenta preparata, folna kiselina, spada u vitamine grupe B i smatra se da reguliše infertilitet kao jednu od posledica postojanja PCOS-a. Pored toga, folna kiselina smanjuje nivo homocisteina koji je povezan sa različitim bolestima kardio-vaskularnog sistema i hiperinsulinemijom. Redovan unos je preporučen svim ženama koje žele da zatrudne, trudnicama i onima koje boluju od PCOS i metaboličkog sindroma.

Redovana primena preparata Miocystinn® Fertile se preporučuje i trudnicama jer se smanjuje rizik od pojave gestacijskog dijabetesa kod trudnice koje su pod povećanim rizikom, a smanjuje se i rizik od pojave defekta neuralne tube i omogućava normalan razvoj nervnog sistema ploda.

Doziranje je veoma jednostavno, potrebno je 1 kesicu razmutiti u čaši vode i popiti dva puta u toku dana. Dugotrajna kontinuirana primena je bezbedna jer kroz studije nisu registrovana neželjena dejstva.

Miocystinn® Fertile je terapija izbora u lečenju sindroma policističnih jajnika i metaboličkog sindroma zahvaljujući svojim efektima koji su dokazani kroz brojne kliničke studije. Benefiti za pacijente se ispoljavaju kroz regulaciju insulinske rezistencije, uspostavljanje hormonske ravnoteže, regulaciju menstrualnog ciklusa, poboljšanje kvaliteta jajne ćelije, a sve u korist povećanja plodnosti i regulacije infertiliteta.

Poslednje ažurirano sreda, 27 novembar 2019 12:09
 

BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Posetioci

Imamo 98 gostiju na mreži

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs