Translate text

Blog
Dom zdravlja Clinicanova
Napisao Administrator   

http://www.clinicanova.rs/

Zakažite ginekološki pregled,4D ultrazvučni pregled,kontrola trudnoće i porođaj, ukoliko se lečite od steriliteta uključite se u naš program vantelesne oplodnje sa Embryolabom, Solun.

 

 

 

 

 

Kontakt:

Prof.  dr Nemanja Milinčić

Clinicanova

Visegradska 26

Beograd

065 5288882

062 288882

0117151777

 

 

 
Konzumiranje oraha usporava razvoj raka dojke
Napisao Administrator   

Svakodnevno konzumiranje oraha usporava razvoj raka dojke, pokazali su rezultati istraživanja grupe naučnika s američkog univerziteta "Maršal"

Naučnici su naveli da su orasi veoma bogati anti-oksidansima, tako da štite ćelije i omogućavaju duži život, preneli su francuski mediji.

 

 
Grip
Napisao dr Ana Pantić   

Grip ili influenca je akutno,virusno oboljenje,koje zahvata disajne puteve.Najcesce se javlja zimi,u vidu manjih ili većih epidemija. Virus se prenosi direktno,kapljičnim putem (kijanje,kašalj,govor) i indirektno,kontaktom sa nekom površinom na kojoj virus neko vreme može preživeti. Simptomi i znaci gripa su tipični za akutnu respiratornu infekciju koja se širi sa sluznice gornjih disajnih puteva;obično nastaju naglo i najčešće su to: -visoka temperatura>38,mada može ići i sa nižim temperaturama, -jeza,drhtavica, -glavobolja,vrtoglavica, -bolovi u mišićima i zglobovima, -suvi kašalj, -bolovi u grlu, -kijavica, -opšta iscrpljenost, -kod dece se mogu javiti i bolovi u stomaku i prolivi.

Grip obično traje sedam do deset dana i prolazi kao lako oboljenje,međutim za rizične grupe:stare ljude i hronične bolesnike,grip može imati teže posledice,kao što su bronhitis i bakterijska pneumonija. Lečenje gripa je najčešće jednostavno i simptomatsko:antipiretici za snižavanje povišene temperature i analgetici protiv bolova,povećan unos toplih napitaka i mirovanje u kućnim uslovima.

 
STOP PANDEMIJI !
Ocena korisnika: / 3
LošeNajbolje 
Napisao www.vasginekolog.rs   

Šta je grip (Influenca)?

Sezonski grip je respiratorna zarazna bolest izazvana humanim virusom influence (A i B) i javlja se u epidemijama. Grip predstavlja značajno opterećenje društva u pogledu troškova zdravstvene zaštite i izgubljenje produktivnosti. Zaraznost je najveća odmah po nastanku siptoma i najčešće traje do 5 dana (kod dece do 7).

 

 

Simptomi

1. Povišena temperatura (iznad 38°C).

2. Bolovi u mišićima.

3. Kašalj.

4. Noc koji curi ili je zapušen.

Kako se širi grip?

 


BMI Calculator

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pregnancy Calendar

Unesite datum poslednjeg ciklusa:
Copyright (C), 2008-2011 by VasGinekolog.rs